هنرمندان شاخص کشور بايد از دانش زيبايي شناسي برخوردار باشند

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، خلاقيت به عنوان نخستين مقوله براي تشخيص هنرمندان شاخص صنايع‌دستي کشور در آيين‌نامه ارزيابي هنرمندان هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي کشور مطرح است.

بنابراين گزارش اين عامل قدرت ابتکار، نوآوري و ابداع مشمولان اين طرح را در خلق آثار هنري، ترکيب، تلفيق بديع و مطلوب مواد، ابزار، عناصر، آن را که از ديدگاه فني و هنري منجر به خلق و ارائه آثار هنري ارزشمند، کم نظير يا منحصر به فرد ارزيابي مي‌کند.

همچنين تسلط و توانايي هنرمند در بکارگيري نقوش اصيل سنتي و لحاظ کردن سنت‌ها و ارزش‌هاي ملي و ابتکار مقبول و مطلوب در استفاده از اين روش‌ها در کنار توان و مهارت هنرمند در تجسم بخشيدن به افکار خود و ارائه آثار هنري ارزشمند و منحصر به فرد به عنوان ديگر موارد مورد نظر اين بخش مطرح است.

اين گزارش حاکي از آن است که شناخت و کاربرد مواد به کار رفته در محصولات به عنوان مقوله‌اي ديگر در بررسي هنرمندان شاخص کشوري مطرح است.

اين عامل دانش و اطلاعات هنرمند در ارتباط با نوع مواد و ابزار مورد استفاده، کيفيت و نحوه تغيير، تبديل، عوامل مؤثر در افزايش مرغوبيت کمي و کيفي آثار، محاسن و مضرات کاربرد هريک از موارد و وسايل را ارزيابي مي‌کند.

همچنين هنرمندان شاخص استان‌ها بايد در بخش آموزش هنري در سطح استان خود نيز فعال باشند که اين عامل سطح همکاري، تعاون، مشارکت هنرمند در تعليم و آموزش رشته هنري و اهتمام وي به حفظ و اشاعه رشته هنري با توجه به ضرورت توسعه و گسترش و حفظ هنرهاي سنتي و اسلامي را مورد ارزيابي قرار مي‌دهد.

گفتني است ارائه کار پژوهشي شامل تأليف يا ترجمه و يا مقالات ارائه شده توسط هنرمند از ديگر مورادي است که صنعتگران صنايع دستي استان‌ها براي قرار گرفتن در ميان هنرمندان شاخص‌ بايد واجد آن باشند./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387100151